2017-06-01

Vilken vår vi har haft. Det börjar lossna kring projektpengar och vi blir numera kontaktade av intressenter istället för att själva "jaga" kontakter. Kul!! Det innebär också att det är mycket att göra varför vi valt att prioritera projektet MTB Skåne. Vi kommer därför framöver att kommunicera vårt löpande arbete via MTB Skånes Facebooksida /mtbskane. Vi har många viktiga diskussioner igång rörande mtb i stort vilka vi kommer fortsätta med men kanske inte alltid kommunicera ut förrän diskussionerna nått beslut.

 

2017-03-10

Vintern börjar mattas av och vi ser redan vårblommor göra sig till känna när vi är ute och cyklar. Det har hänt en hel del positivt under vintern, inte minst att vårt projekt med att kunna erbjuda IMBA´s Trail Building School till skånska MTB entusiaster har beviljats medel och nu kommer bli av. Mer info kommer inom kort.

 

Vårt projekt MTB Skåne går också framåt. Vi är precis i sluttampen av en leaderansökan där vi vill anlägga 10 mil led i sydöstra hörnet av Skåne. Vi har en bra påbörjad dialog med markägare i området och har haft en första positiv avstämning med Länsstyrelsen kring tänkta områden. Håller nu tummarna att allt faller på plats.

 

Inom projektet MTB Skåne har vi också påbörjat dialog med ett stort antal kommuner och lokala cyklister om kommande projekt områden. Intresset verkar stort och målet om 500 km kvalitetssäkrade och uppmärkta mtb-leder börjar kännas som ett rimligt mål, även om tidsaspekten till 2020 kommer behöva revideras.

 

2016-11-05

Den 17 - 19 november kommer vi närvara på Scottish Mountain Bike Conference, Innovation Edition i Aviemore Skottland. Det blir tre fullspäckade dagar med fokus på hur mountainbiketurismen kommer utvecklas i framtiden och vilka utmaningar man ställs inför när man vill erbjuda hållbara mtb upplevelser.

 

2016-10-25

Vi har fortsatt kontakt med kursledarna från IMBA Trailschool och planerar nu gemensamt för en konferens och stigbyggarskola i Skåne hösten 2017. Vi kommer väva samman denna konferens med en marknadsundersökning kring den internationella mtb triben för att öka förståelsen för hur bra leder i Skåne kan utformas för att gynna turism och hållbarhet. Budgeten blir ganska omfattande så vi kommer prioritera att kommande donationer läggs på genomförandet av denna konferens.

 

2016-09-20

Första dagen i vårt engagemang i Destinationsutvecklingsarbetet för Sydöstra Skåne. En givande dag med många goda tipps på hur man generellt skapar hållbara destinatinationer med fokus på kunderna och deras önskemål. Ska bli kul att få fortsätta vara del av detta arbete det kommande året och ges möjlighet att väva in perspektiven för en gynnsam mtb utveckling i Skåne.

 

2016-09-17

Efter två hårda dagar i skogen med drillning av Mark Mcclure och Gary Hampton från IMBA Trail Solutions i hur man bygger hållbara mtb leder, har vi nu fått helt nya perspektiv på hur stigar bör utformas för rolig och säker mtb cykling. Kunskap som kommer komma skåningar och dess besökare till godo i framtiden i projektet MTB Skåne. Glädjande att se att flera cyklister från Skåne fanns på plats.

 

2016-09-15

Vi har varit på konferensen Cykel - Navet I Besöksnäringen i Örebro. Det var en fullspäckad dag med föreläsningar och workshops där tonvikten låg på MTB turism. Storheter som Graeme McLean från Scottish Cyclling och Mark Mcclure från IMBA Trial Solutions fanns bland föreläsarna. En väldigt givande dag med massor av uppmuntran och inspiration till vårt arbete i Skåne.

 

2016-08-24

Semestertiderna är nu slut och vilket välkomnande att öppna upp mailen efter sommarens ledighet. Vår stiftelse har som första organisation i Sverige beviljats medlemskap i IMBA - Europe. Det ger oss tillgång till gedigen erfarenhet för hållbar utbyggnad av mtb i Skåne och ger oss tyngd i framtida diskussioner och förhandlingar.

 

 

2016-06-09

Vi har nu skaffat Swish för att göra det lättare att stötta oss med gåvor och bidrag. Vi vill också passa på att tacka alla som hittills lagt tid på att skänka pengar via BG. Det kommer man kunna fortsätta med men vi hoppas nu att det blir lättare att stötta oss.

 

2016-06-03

Vi har ansökt om medlemskap i IMBA - Europe (International Mountainbike association). Ett medlemskap kommer innebära tillgång till ett värdefullt nätverk av kunnig entusiaster i världen samt möjligheten att delta i kvalificerade workshops och ta del av utredningar relaterade till mtb.

 

2016-05-31

Vi har haft ett möte med Örkeljunga kommun efter att de blivit intresserade av projektet MTB Skåne. Vi ser redan i detta skede att det finns stor potential för vidare samarbete inom MTB Skåne. Sedan tidigare har Ystad, Tomelilla och Sjöbo kommun visat stort intresse för projektet.

 

2016-05-17

Stiftelsen har bjudit in till samtal med Skåne och Blekinges Jordägarförbund för att informera om stiftelsen roll och projektet MTB Skånes ambitioner. Ett konstruktivt möte har ägt rum som öppnar upp för gott samtal i framtiden om hur mtb kan utvecklas och hur denna utveckling kan gynna markägarperspektivet.

 

2016-05-10

Vi har blivit inbjudna att deltaga i Destinationsutveckling Skåne Sydost. Vi kommer främst engagera oss i frågan "Göra" och givetvis då jobba för mtb relaterade frågor.

2016-04-07

Stiftelsen har fått en förfrågan om att vara med som utställare på en Innovationsmässa i Övedskloster anordnad av Innovationscenter För Landsbygden och Sjöbo Kommun. Vi kommer såklart vara där och prata om stiftelsen och projektet MTB Skåne.

2016-04-23

Stiftelsen har beslutat att stötta projektet MTB Skåne som samarbetspart. Projektets mål och visioner stämmer väl överens med stiftelsens och vi kommer det närmsta året koncentrera oss på att stötta detta projekt. Projektet kommer under sommaren 2016 starta egen hemsida www.mtbskane.se som kommer ge mer information.

2016-03-22

Konstituerande styrelsemöte. Styrelsen består nu av Fredric Piper ordf, Anders Ingvarsson, Petter Gustafsson och Roger Lindgren. Stiftelsens revisor är Patrik Andersson från Moore Stephens i Malmö.

2016-03-22

Stiftelsen mottar sina första bidrag från allmänheten. Tack snälla!

2016-03-20

Stiftelsen startas formellt upp genom ett upprop genom uppsättning av posters vid olika anslagstavlor i närhet av i södra skåne välbesökta mtb stigar.

 

 

Aktuellt

Insamlingsstiftelsen Skånsk MTB Utveckling är en allmännyttig stiftelse som samlar och förmedlar medel för främjandet av mountainbikecykling och dess näringar i Skåne. Vi är helt beroende av donationer och bidrag för att kunna utöva vår verksamhet och tar tacksamt emot stöd. Inget bidrag är för litet för att ha en betydelse för vår verksamhet.

Organisationsnummer: 802479-3518

BG: 240-4580

Swish: 123 279 9351

info@skanskmtbutveckling.se